מאגר המידע

אבהות

עמוד הבית / אני סטודנט במיכללה ואני מעוניין לתרום זרע, כדי לממן, ע"י כך, את לימודי. האם אני עלול להימצא בסיכון של הגשת תביעות אבהות ו/או מזונות כנגדי, ע"י קטינים או נשים שנכנסו להריון מתרומת הזרע שלי ? תשובה:

אני סטודנט במיכללה ואני מעוניין לתרום זרע, כדי לממן, ע"י כך, את לימודי. האם אני עלול להימצא בסיכון של הגשת תביעות אבהות ו/או מזונות כנגדי, ע"י קטינים או נשים שנכנסו להריון מתרומת הזרע שלי ? תשובה:

מאת: דיאנה שאלתיאלפורסם בתאריך: 12 אפריל, 2022

 

בעיקרון תורם זרע אנונימי פטור, לכאורה, מאחריות משפטית, כלפי ילד שיוולד מתרומת זרע שהוא תרם. אילו תורמי זרע היו עלולים להיתבע או להיות מחוייבים לתוצאות הנובעות ממעשיהם בהקשר זה , אזי גברים לא היו מוכנים לתרום זרע, בגלל הסיכון שכרוך בכך.

למרות זאת מבחינה עקרונית ניתן להגיש תביעה , נגד תורם זרע במקרים מסויימים. בגלל סיבות תורשתיות או גנטיות חייב , מטבע הדברים, להתנהל רישום מסודר, בהתייחס לזהות של תורמי זרע, ומקבלי תרומת זרע . במצב שכזה עשוי ילד באמצעות אימו להגיש תביעה לחשיפת זהותו של תורם הזרע, בגלל סיבה רפואית או בגלל רצונו להכיר ולדעת את זהותו של אביו מולידו .במקרה שיש הגנה משפטית לתורם זרע בפני חשיפת זהותו או שנערך הסכם שמאושר בבית המשפט, יכול הגבר להינות מחסינות או מהגנה על פרטיותו .

במדינות מסויימות בארצות הברית, המושג "תורם זרע ידוע" קיים ושכיח, למשל, בקהילות הומוסקסואליות, זהותו של התורם ידועה והוא ממלא תפקיד דומה ל"דוד", מבלי שחלה עליו התחייבות כספית כלשהי.


* אנו תקווה, כי אתר זה ישמש כלי עזר שימושי ויעיל, ויהווה "חבר לעת צרה", אולם, יחד עם זאת, ברצוננו להדגיש, כי המידע המופיע באתר אינו יכול להוות תחליף לייעוץ משפטי אישי ופרטני. למתן ייעוץ משפטי, ולתיאום פגישת ייעוץ, ניתן לפנות למשרדנו, על פי אמצעי הקשר המופיעים באתר.

דילוג לתוכן