מאגר המידע

אפוטרופסות

עמוד הבית / בן זוגי לשעבר ואני ניסינו להביא ילד לעולם ללא הצלחה. בהמשך פגשתי מישהי שהסכימה לתרום לנו ביצית ואני הצלחתי להרות עם הביצית שלה והזרע של בן זוגי לשעבר ונולד לנו בן. לאחר הלידה, בן זוגי נפרד ממני ונמצא בזוגיות עם מי שתרמה לנו את הביצית. הוא מעוניין כי גם היא תירשם במשרד הפנים כהורה (נוסף) של הילד שלנו. האם זה אפשרי מבחינה חוקית?

בן זוגי לשעבר ואני ניסינו להביא ילד לעולם ללא הצלחה. בהמשך פגשתי מישהי שהסכימה לתרום לנו ביצית ואני הצלחתי להרות עם הביצית שלה והזרע של בן זוגי לשעבר ונולד לנו בן. לאחר הלידה, בן זוגי נפרד ממני ונמצא בזוגיות עם מי שתרמה לנו את הביצית. הוא מעוניין כי גם היא תירשם במשרד הפנים כהורה (נוסף) של הילד שלנו. האם זה אפשרי מבחינה חוקית?

מאת: דיאנה שאלתיאלפורסם בתאריך: 28 מרץ, 2022

לא! בחודש אפריל 2020 קבע בית משפט מחוזי בערכאת ערעור, כי משרד הפנים לא יהיה רשאי לרשום אם נוספת, כהורה. הדין הישראלי אינו מכיר בהורות משולשת. שם נדון מקרה שבו זוג הביא שני ילדים לעולם מזרע של הגבר וביצית של אשה נוספת, שלאחר מכן, הפכה להיות בת הזוג של האשה (שנשאה את ההריונות).

זאת, למרות שהשלושה חתמו על "הסכם בין הורים", שבו צויין במפורש כי שתי הנשים מנהלות קשר זוגי ביניהן, וכי לאשה שתרמה את הביציות יש זכות להחליט בכל הקשור לילדים, ביהמ"ש קבע כי אמנם על ההורים לכבד את ההסכם שנחתם, וכי עליהם לקבל את הסכמתה של תורמת הביצית, ביחס לכל החלטה שקשורה לחינוכם או בריאותם של הילדים ובנוגע למקום מגוריהם, בהתאם למה שנקבע בהסכם, אך מבחינה משפטית לא יהיה לתורמת הביציות מעמד, כאמם של הילדים, בכל הקשור לזכויות וחובות שהדין קובע (כגון ביחס לדיני ירושה, ביטוח לאומי, דיני מיסים ועוד), כי לילדים יש רק שני הורים.


* אנו תקווה, כי אתר זה ישמש כלי עזר שימושי ויעיל, ויהווה "חבר לעת צרה", אולם, יחד עם זאת, ברצוננו להדגיש, כי המידע המופיע באתר אינו יכול להוות תחליף לייעוץ משפטי אישי ופרטני. למתן ייעוץ משפטי, ולתיאום פגישת ייעוץ, ניתן לפנות למשרדנו, על פי אמצעי הקשר המופיעים באתר.

דילוג לתוכן