מאגר המידע

משמורת, הסדרי ראייה וקשר

עמוד הבית / בעלי לשעבר הינו אדם אלים ואני חוששת שהוא יתקוף אותי במהלך קיום הסדרי הראיה של ילדינו. נודע לי שביהמ"ש יכול להורות, כי הסדרי הראיה יקויימו במרכזי קשר מיוחדים. אני מתכוונת לבקש מביהמ"ש שיצווה על קיום הסדרי בין האב לילדים במרכז קשר. האם דרך זו עשויה לצמצם את הסיכון הכרוך במפגש עם בעלי לשעבר? 

בעלי לשעבר הינו אדם אלים ואני חוששת שהוא יתקוף אותי במהלך קיום הסדרי הראיה של ילדינו. נודע לי שביהמ"ש יכול להורות, כי הסדרי הראיה יקויימו במרכזי קשר מיוחדים. אני מתכוונת לבקש מביהמ"ש שיצווה על קיום הסדרי בין האב לילדים במרכז קשר. האם דרך זו עשויה לצמצם את הסיכון הכרוך במפגש עם בעלי לשעבר? 

מאת: דיאנה שאלתיאלפורסם בתאריך: 12 אפריל, 2022

כן! רשויות מקומיות מסויימות דורשות מהורה לא משמורן לחתום על הסכמה בעניין כללי ההתנהגות ההסדרים החלים על הסדרי הראיה המקויימים במרכזי הקשר שבתחום שיפוטן. ההסדרים מבוצעים באופן קפדני, כדי למנוע או להפחית למינימום מגע/חיכוך בין הורים מסוכסכים בתוך מרכז הקשר. כמו כן, יש פיקוח מקצועי על הפגישות. לדוגמא, הורה משמורן עשוי להידרש להתחייב שלא להיכנס לתוך מרכז הקשר. הורה שאינו משמורן, אשר בא להיפגש עם ילדו במרכז הקשר, עשוי להידרש לחתום על התחייבות בכתב, שלא להכניס כלי נשק לתוך מרכז הקשר, להתנהג בצורה מכובדת, ולהימנע מעימותים עם ההורה האחר ו/או עם הצוות במרכז הקשר. הורה שאינו פועל על פי הכללים, לא יורשה להיפגש עם ילדו במרכז הקשר.


* אנו תקווה, כי אתר זה ישמש כלי עזר שימושי ויעיל, ויהווה "חבר לעת צרה", אולם, יחד עם זאת, ברצוננו להדגיש, כי המידע המופיע באתר אינו יכול להוות תחליף לייעוץ משפטי אישי ופרטני. למתן ייעוץ משפטי, ולתיאום פגישת ייעוץ, ניתן לפנות למשרדנו, על פי אמצעי הקשר המופיעים באתר.

דילוג לתוכן