ש: בעלי ואני מתגרשים לאחר עשר שנות נישואים. הוא הגיש נגדי בבית המשפט למשפחה תביעה רכושית, ומבקש שכל הרכוש יתחלק שווה בשווה לרבות זכויות הפנסיה. אני גיליתי שמספר חודשים לפני שהוא עזב את הבית, הוא פדה את כספי הפנסיה שלו, ללא ידיעתי. כיצד עליי לפעול?
ת: עלייך לבקש מביהמ"ש להפעיל את שיקול דעתו, ולהורות על חלוקה לא שיוויונית של הרכוש המשותף, ביחס לזכויות הסוציאליות שלך, בגלל ההתנהלות החמורה של בעלך. כך, בפסק דין, שניתן ביום 30.5.24, ביהמ"ש למשפחה בראשון לציון (תלה"מ 17148-08-21), קיבל את טענת האישה עובדת שכירה ברשות המיסים, שלפיה הבעל, שעוסק בתחום אולמות אירועים והקים וניהל עסקים שונים במהלך נישואיהם, פדה את כספי הפנסיה שלו, סמוך לפני הפרידה ביניהם, והורה על חלוקה בלתי שיוויונית, ביחס לזכויות סוציאליות. נקבע שיתרת הזכויות הסוציאליות שנצברו על שם האישה במהלך הנישואים תישאר בבעלותה, ותוחרג ממסת הנכסים המשותפים שיאוזנו בין הצדדים:
"דחיית גרסתו של האיש, בהכרח מובילה להטלת מלוא האחריות- בגין התנהלותו ביחס לפדיון זכויותיו הפנסיוניות ומשיכת הכספים במזומן מיד לאחר מכן, בסמוך לפרידת הצדדים, מבלי לקבל את הסכמת האישה לכך- עליו. בנסיבות אלו, חלוקה שוויונית של יתרת הזכויות הסוציאליות שצברה האישה במהלך התקופה הקובעת לאיזון משאבי הצדדים, אינה צודקת, ויוצרת נסיבות מיוחדות המצדיקות שימוש בסמכותו המיוחדת של בית המשפט לחלוקה שאינה שוויונית… אני קובעת כי הזכויות הסוציאליות שנותרו לאישה, יוחרגו מתוך הנכסים המשותפים ויוותרו בבעלותה.".