מאגר המידע

חטיפת והגירת ילדים

עמוד הבית / האם לאם, השבה, בניגוד לרצונה, לישראל, יחד עם בנה, הרך בשנים, בעקבות הליכים שננקטו במסגרת אמנת האג- חטיפה בחו"ל, יש סיכוי, לקבל היתר מביהמ"ש בישראל, לגדל את הקטין בחו"ל, למרות הכל?

האם לאם, השבה, בניגוד לרצונה, לישראל, יחד עם בנה, הרך בשנים, בעקבות הליכים שננקטו במסגרת אמנת האג- חטיפה בחו"ל, יש סיכוי, לקבל היתר מביהמ"ש בישראל, לגדל את הקטין בחו"ל, למרות הכל?

מאת: דיאנה שאלתיאלפורסם בתאריך: 17 מאי, 2022
כן! העובדה שהוצא צו החזרה נגד האם על פי אמנת האג בדבר ההיבטים האזרחיים של חטיפת ילדים, אינה מונעת ממנה לקבל היתר לגדל את הקטין בחו"ל. בימ"ש לענייני משפחה יבחן את בקשותיה של האם למשמורת ומעבר לחו"ל ובסופו של דבר יבדוק האם המעבר, בנסיבות הקיימות, הנו לטובת הילד. ההליכים הננקטים במסגרת האמנה אינם בוחנים את טובת הילד וזוהי מגרעתם העיקרית.
כאשר האם מעוניינת להעתיק מקום מגורים של קטין לחו"ל, כאשר היא המגדלת העיקרית שלו והילד רך בשנים, ביהמ"ש נוטה לאשר מעבר שכזה, מפני שמניחים כי על קטינים בגיל הרך להימצא עם האם. זאת כאשר הקטין צעיר מגיל 6. יחד עם זאת, ביהמ"ש יבחן בדקדקנות האם, מאז שובה של האם לישראל, היא כיבדה את הסדרי הראייה ועודדה את קיום הקשר בין ההורה שאינו משמורן לבין הקטין. אם שבנה מוחזר במסגרת אמנת האג חייבת לעשות כל מאמץ אנושי אפשרי כדי לאפשר את הקשר בין האב לקטין, על מנת לשלול טענה שבמידה ויותר מעבר הקטין לחו"ל, היא עלולה להפר את הסדרי הראייה. בימ"ש המתיר מעבר לחו"ל לאחר חטיפה ידאג לבחון הצעות ונכונות לקיום קשר, מצד האם, יבדוק את התנהגותה מאז שובה לישראל וכן יקבע סנקציות ובטוחות לפני שיעניק אישור מעבר של קטין לחו"ל, במקרה של התנגדות מצד ההורה האחר.

* אנו תקווה, כי אתר זה ישמש כלי עזר שימושי ויעיל, ויהווה "חבר לעת צרה", אולם, יחד עם זאת, ברצוננו להדגיש, כי המידע המופיע באתר אינו יכול להוות תחליף לייעוץ משפטי אישי ופרטני. למתן ייעוץ משפטי, ולתיאום פגישת ייעוץ, ניתן לפנות למשרדנו, על פי אמצעי הקשר המופיעים באתר.

דילוג לתוכן