מאגר המידע

עמוד הבית / הגדלת מזונות בגלל אי קיום זמני שהייה

הגדלת מזונות בגלל אי קיום זמני שהייה

מאת: דיאנה שאלתיאלפורסם בתאריך: 19 ינואר, 2025

ש: בעבר, ביהמ"ש פסק, בהסכמה, דמי מזונות חודשיים, לשני ילדינו הקטינים שלי ושל בעלי לשעבר. אלא שמאז בעלי לשעבר הפסיק לבקר את הילדים, הם שוהים איתי כל הזמן, וגם צרכיהם גדלו. אני מעוניינת להגיש תביעה להגדלת מזונות, ולבקש להגדיל עד להכרעה בתביעה, את המזונות הזמניים. מה הסיכויים שלי?

ת: סיכוייך טובים. העובדה כי לא מתקיימים זמני שהייה של בעלך לשעבר עם הילדים, בגללו, מהווה שינוי נסיבות מהותי, שעשוי להצדיק את הגדלת דמי המזונות. כך, ביהמ"ש המחוזי בחיפה, בהחלטה מיום 12.12.24, קיבל את בקשתה של אם, בערעור (רמ"ש 9721-07-24), והגדיל את מזונותיהם הזמניים החודשיים של שני קטינים. במקרה הנ"ל האב טען כי האם מבצעת ניכור הורי, שגרם לו להפסיק להתראות עם הילדים, אולם ביהמ"ש המחוזי (בערעור) פסק, כי טענת הניכור ההורי לא הוכרעה, כי צרכי הילדים גדלו, וכי לנוכח השהות שלהם רק עם האם, וכי בכך מתקיים התנאי של שינוי נסיבות מהותי. לפיכך, פסק ביהמ"ש, יש מקום (גם בהחלטה בעניין מזונות זמניים), להגדיל את מזונותיהם החודשיים של הילדים. ביהמ"ש קבע כי האב ישלם 3,200 ₪ בחודש עבור מזונות שני הקטינים, שהיווה, הגדלה של 1,200 ₪: "בנסיבות דנן, עת מדובר בשינוי נסיבות מהותי מוכח לעומת ספק שינוי נסיבות ובוודאי לא מהותי ביחס ההכנסות של הצדדים, על בית משפט קמא היה להורות על הגדלת שיעור המזונות שעל המשיב לשלם, ובאופן זמני עד לבירור והכרעה בתובענה. ודוק, על פי בית משפט קמא יחס ההכנסות כיום עומד על 55:45 בעוד שבעבר עמד על 37: 63. לעומת זאת, זמני השהות היו ביחס של 70:30 (יתכן שאף יש להעמידם על 60:40), בעוד שכיום 100:0.".


* אנו תקווה, כי אתר זה ישמש כלי עזר שימושי ויעיל, ויהווה "חבר לעת צרה", אולם, יחד עם זאת, ברצוננו להדגיש, כי המידע המופיע באתר אינו יכול להוות תחליף לייעוץ משפטי אישי ופרטני. למתן ייעוץ משפטי, ולתיאום פגישת ייעוץ, ניתן לפנות למשרדנו, על פי אמצעי הקשר המופיעים באתר.

דילוג לתוכן