מאגר המידע

חטיפת והגירת ילדים

עמוד הבית / הפעלת זכויות משמורת בעת החטיפה

הפעלת זכויות משמורת בעת החטיפה

מאת: דיאנה שאלתיאלפורסם בתאריך: 15 ינואר, 2025

ש: האם במקרה שבו הורים שהתגוררו בחו"ל, חתמו על הסכם גירושין, על פיו אחד מהם משמורן, ואותו הורה משמורן עבר עם ילדיהם הקטינים, מחו"ל לישראל, האם ניתן לטעון כי ההורה שילדיו נחטפו, לא מימש זכויות משמורת, בעת החטיפה, עפ"י אמנת האג?

ת: כן! אם הורים התגרשו והילדים התגוררו עם אחד מהם, עפ"י הסכם, והוא עבר איתם למדינה אחרת, ניתן לטעון כי ההורה השני (הנחטף) לא הפעיל זכויות משמורת בעת החטיפה, ולא מתקיימים כל התנאים באמנת האג, לטענת חטיפה. כך, נקבע בפסק דין מיום 18.7.2024, אשר ניתן בביהמ"ש לענייני משפחה בראשון לציון (תמ"ש 1392-03-24):"אין מחלוקת כי מאז שהצדדים נפרדו בארה"ב, הקטינים גרו עם אימם הנתבעת והיו בטיפולה באופן בלעדי, בהתאם להסכם הגירושין משנת 2016, ואילו עם התובע הם שהו פעמים ספורות, ואף לא לנו אצלו כלל. מכאן שזכויות המשמורת של התובע, ככל שהיו, הלכה למעשה לא מומשו, והתובע כלל לא נקט בהליכים לצורך אכיפת זכויות אלו בזמן אמת, אלא פעל בהתאם להסכם הגירושין משנת 2016". בתיק זה נדחתה תביעתו של האב עפ"י אמנת האג, לא רק מטעם זה.


* אנו תקווה, כי אתר זה ישמש כלי עזר שימושי ויעיל, ויהווה "חבר לעת צרה", אולם, יחד עם זאת, ברצוננו להדגיש, כי המידע המופיע באתר אינו יכול להוות תחליף לייעוץ משפטי אישי ופרטני. למתן ייעוץ משפטי, ולתיאום פגישת ייעוץ, ניתן לפנות למשרדנו, על פי אמצעי הקשר המופיעים באתר.

דילוג לתוכן