מאגר המידע

חטיפת והגירת ילדים

עמוד הבית / התגוררתי עם אשתי באירלנד יחד עם בתנו הקטינה והסכמנו בינינו שנתגורר שנתיים בישראל, שם מצאתי עבודה כמהנדס תוכנה, ואז נחזור לאירלנד. כיום, אשתי מסרבת לחזור לאירלנד עם הבת שלנו, בת ה- 8. תבעתי אותה בישראל, עפ"י אמנת האג. בהגנה שלה אשתי טוענת שמקום מגוריה הרגיל של הבת שלנו הוא בישראל. מה הסיכוי שבית המשפט יקבל את הטענה שלה?

התגוררתי עם אשתי באירלנד יחד עם בתנו הקטינה והסכמנו בינינו שנתגורר שנתיים בישראל, שם מצאתי עבודה כמהנדס תוכנה, ואז נחזור לאירלנד. כיום, אשתי מסרבת לחזור לאירלנד עם הבת שלנו, בת ה- 8. תבעתי אותה בישראל, עפ"י אמנת האג. בהגנה שלה אשתי טוענת שמקום מגוריה הרגיל של הבת שלנו הוא בישראל. מה הסיכוי שבית המשפט יקבל את הטענה שלה?

מאת: דיאנה שאלתיאלפורסם בתאריך: 01 אפריל, 2022

אתה יכול  לטעון, וחייב להוכיח, כי הכוונה המשותפת, של אשתך ושלך, שמקום מגוריה הרגיל של ילדתכם הקטינה יישאר באירלנד, ולא יהיה בישראל. בתיק שעסק  באי-החזרת קטינים חטופים לשוודיה ,לפי אמנת האג, בבית המשפט העליון נדחה, פה אחד ערעור של אם חוטפת, נגד צו החזרה, ואושר, כי מדינת המוצא יכולה להישאר כמקום המגורים הרגיל של קטינים, (שם-שוודיה), אף אם, מבחינת נקודת המבט של הילדים, הם כבר נמצאים בישראל, באופן רצוף ולמדו בבית ספר ובגן חובה, ובמשך כשנה.


* אנו תקווה, כי אתר זה ישמש כלי עזר שימושי ויעיל, ויהווה "חבר לעת צרה", אולם, יחד עם זאת, ברצוננו להדגיש, כי המידע המופיע באתר אינו יכול להוות תחליף לייעוץ משפטי אישי ופרטני. למתן ייעוץ משפטי, ולתיאום פגישת ייעוץ, ניתן לפנות למשרדנו, על פי אמצעי הקשר המופיעים באתר.

דילוג לתוכן