מאגר המידע

חטיפת והגירת ילדים

עמוד הבית / יציאת קטין לביקור בחו"ל אצל ההורה השני – חשש לחטיפה (אי החזרה)

יציאת קטין לביקור בחו"ל אצל ההורה השני – חשש לחטיפה (אי החזרה)

מאת: דיאנה שאלתיאלפורסם בתאריך: 13 ינואר, 2025

 

ש: אשתי טסה לאנגליה, מולדתה, כדי ללדת את ילדנו השני. אני התעקשתי כי ילדנו הבכור (הראשון) יישאר איתי בישראל. כעת היא עתרה לבית המשפט בישראל ומבקשת להתיר לבן שלנו לטוס אליה לאנגליה, לדבריה, לחודש ימים. אני חושש שהיא תסרב להחזירו. האם ביהמ"ש עשוי לקבל את הבקשה שלה?

 

ת: לא בהכרח. כך, בפסק דין שניתן ע"י ביהמ"ש לענייני משפחה בת"א ביום 5.1.25 (תלה"מ 14558-12-24), נדחתה בקשה של אשה, להתיר את יציאתו של קטין, בנם המשותף שלה ושל האב שנותרו בישראל, בהמשך להסכמה קודמת של האב, לאפשר את היציאה, בכפוף לתנאים מסויימים. ביהמ"ש בישראל בחן האם הבקשה עולה בקנה אחד עם טובת הקטין והאם יש לחייב את המשיב להביאו למבקשת באוסטרליה, והגיע למסקנה שלא: "לאחר ששקלתי בכובד ראש את טענות הצדדים, הן בעל-פה והן בכתב, ואת דברי המשיב בדיון מיום 31.12.2024, שהותירו עלי רושם מהימן, הגעתי למסקנה, כי החשש שמביע המשיב, לפיו המבקשת תנקוט בהליך משפטי באוסטרליה, אשר ימנע את החזרתו של הקטין לישראל, הוא חשש כן ואמיתי ובסיכוי גבוה שגם יתממש. פתיחת הליכים באוסטרליה, בשאלה תחולת חוק אמנת האג לרבות ההגנה לפי סעיף 13 (ב), עומדת בניגוד לטובת הקטין ותסב נזקים משמעותיים למשיב.". כאמור, הבקשה נדחתה.


* אנו תקווה, כי אתר זה ישמש כלי עזר שימושי ויעיל, ויהווה "חבר לעת צרה", אולם, יחד עם זאת, ברצוננו להדגיש, כי המידע המופיע באתר אינו יכול להוות תחליף לייעוץ משפטי אישי ופרטני. למתן ייעוץ משפטי, ולתיאום פגישת ייעוץ, ניתן לפנות למשרדנו, על פי אמצעי הקשר המופיעים באתר.

דילוג לתוכן