מאגר המידע

אבהות

עמוד הבית / מה חשוב יותר, כאשר בית המשפט נדרש להכריע בשאלה, אם להתיר בדיקה גנטית להוכחת אבהות בתביעת מזונות – זכותו של הנתבע לדעת את האמת, או הסיכון שייגרם נזק נפשי לילד כתוצאה מהגילוי שהנתבע איננו אביו ? 

מה חשוב יותר, כאשר בית המשפט נדרש להכריע בשאלה, אם להתיר בדיקה גנטית להוכחת אבהות בתביעת מזונות – זכותו של הנתבע לדעת את האמת, או הסיכון שייגרם נזק נפשי לילד כתוצאה מהגילוי שהנתבע איננו אביו ? 

מאת: דיאנה שאלתיאלפורסם בתאריך: 12 אפריל, 2022

 

טובת הילד נמצאת בעדיפות עליונה. בית המשפט לענייני משפחה בבאר שבע, שדן בתיק מזונות, בו עלתה סוגייה זו, החליט שלא להתיר בדיקה גנטית, שהתבקשה ע"י הנתבע.

כאשר הילד מתייחס אל הנתבע כאל אביו, הסיכון לנזק נפשי, הנובע מהגילוי האפשרי, שהנתבע איננו אביו האמיתי-הביולוגי, עולה בהרבה בחשיבותו על זכותו של הנתבע לחשוף את האמת. בתיק שבנדון הילדה היתה בת 8. הנתבע נתבע לשלם מזונות עבורה ועבור אחותה הגדולה. בית המשפט דחה את בקשתו לערוך בדיקת רקמות בנימוק שתוצאות הבדיקה עלולות לחשוף את הקטינה לנזק נפשי חמור. בנסיבות המיוחדות של המקרה, לא היה כל סיכון שהקטינה תהיה "ממזרת" על פי הדין העברי, אולם לא זו היתה הסיבה לסירוב להתיר את בדיקת הרקמות, פסק בית המשפט, אלא טובת הילדה.


* אנו תקווה, כי אתר זה ישמש כלי עזר שימושי ויעיל, ויהווה "חבר לעת צרה", אולם, יחד עם זאת, ברצוננו להדגיש, כי המידע המופיע באתר אינו יכול להוות תחליף לייעוץ משפטי אישי ופרטני. למתן ייעוץ משפטי, ולתיאום פגישת ייעוץ, ניתן לפנות למשרדנו, על פי אמצעי הקשר המופיעים באתר.

דילוג לתוכן