מאגר המידע

חטיפת והגירת ילדים

עמוד הבית / מקום לידה וסוגיית מקום מרכז חיים- עפ"י אמנת האג

מקום לידה וסוגיית מקום מרכז חיים- עפ"י אמנת האג

מאת: דיאנה שאלתיאלפורסם בתאריך: 22 ינואר, 2025

ש: אשתי ואני ישראלים עובדי היי טק, שמתגוררים מזה שלוש שנים באוסטרליה. הבן הקטין שלנו נולד באוסטרליה, לפני שנתיים. אשתי ביקשה ממני לטוס איתו לישראל, לביקור משפחתי של חודשיים. כבר חלפו שישה חודשים, והיא עדיין לא חזרה עם הילד. האם העובדה שהילד נולד באוסטרליה, והתגורר עם שנינו שם במשך שנה וחצי, עשוייה לסייע לי בקביעה בביהמ"ש, שמרכז חייו של הילד שלנו, הוא באוסטרליה וכי אשתי מבצעת מעשה חטיפה?

ת: לא בהכרח. עליך לפעול במהירות ולהגיש נגד אשתך תביעה להחזרת הקטין, עפ"י אמנת האג, כדי לבסס את הטענה שלך שהילד נחטף, במשמעות של אי החזרתו למקום מגוריו הרגיל, כמשמעותו עפ"י אמנת האג. אם תשתהה, אם מתוך התכתבות שלך עם האם, עלולה להתעורר האפשרות, שאתה מסכים להישארות בישראל, כי אז ביהמ"ש עלול לפסוק נגדך, בהתחשב בכך שכבר עכשיו הילד שוהה חצי שנה בישראל. בפסק דין שניתן ביום 25.12.23, בביהמ"ש למשפחה בחדרה (תמ"ש 30859-11-23), נקבע, למרות שהקטינה (בת שנתיים) נולדה בארה"ב, והיתה הסכמה של ההורים להתגורר בארה"ב, כי ההימנעות של האב מנקיטת הליך משפטי במשך כמעט שנה, להחזרת בתם הקטינה מישראל לארה"ב, עפ"י אמנת האג, מהווה השלמה: "העובדות מלמדות כי התובע השלים עם העברת הקטינה לישראל, הוא חזר להתגורר בישראל עם גיחות לחו"ל במסגרת העבודה, הקטינה קיבלה ומקבלת טיפולים בישראל, אין לצדדים דירה בארצות הברית, התובע השיב לישראל את כלבם של הצדדים בחודש מרץ 2023 בסמוך למועד שבו החזיר את הדירה בארה"ב למשכירים, הצדדים גרו יחד בישראל כחודשיים, הנתבעת התפטרה מעבודתה בארצות הברית והוויזה שלה פקעה. כל הנסיבות הללו מתרחשות לאחר שובן של הנתבעת והקטינה לישראל ובמשך כ-11 חודשים עד להגשת התובענה."


* אנו תקווה, כי אתר זה ישמש כלי עזר שימושי ויעיל, ויהווה "חבר לעת צרה", אולם, יחד עם זאת, ברצוננו להדגיש, כי המידע המופיע באתר אינו יכול להוות תחליף לייעוץ משפטי אישי ופרטני. למתן ייעוץ משפטי, ולתיאום פגישת ייעוץ, ניתן לפנות למשרדנו, על פי אמצעי הקשר המופיעים באתר.

דילוג לתוכן