נישואיי מצויים במשבר. אשתי הגישה נגדי תביעת מזונות עבור הילדים. אני חושד בכך ש"בתנו" הפעוטה איננה למעשה בתי, אלא היא בתו של חבר ילדות של אשתי, שאיתו אשתי מנהלת רומן זה זמן רב. אשתי ואני שנינו יהודים, אך נישאנו בטקס נישואין אזרחי בחו"ל. אני סבור, שאין זה מחובתי לשלם מזונות לילדה, שאיננה בתי הביולוגית, בעוד שאביה הביולוגי פטור מחובת המזונות. מה הסיכויים לכך שבית המשפט ייעתר לבקשתי ויורה על עריכת בדיקת רקמות , כדי שאוכל להוכיח ולשלול את אבהותי ?
מאת: דיאנה שאלתיאל•פורסם בתאריך: 12 אפריל, 2022בישראל בית משפט יירתע מלהמליץ על עריכת בדיקת רקמות, כאשר האם היא יהודיה, שנשואה ליהודי, וזאת כדי להימנע מן הסיכון של הכרזה על הילד כעל ממזר או כעל ספק ממזר. על פי הדין העברי, הסטטוס של ממזר או של ספק ממזר ניתן לילד, שנולד מחוץ לנישואין של אם יהודיה אשר נשואה ליהודי.
סיטואציה זו נעשית מסובכת יותר, כאשר בני הזוג ה"נשואים" הינם שני יהודים, אשר נישאו זה לזה בטקס נישואין אזרחי ולא כדת משה וישראל , משום שנישואין אזרחיים אינם בני תוקף ואינם מוכרים במשפט הישראלי, עדיין . הדין העברי מכיר אך ורק בתוקפם של נישואין בין שני יהודים שנערכו על פי הדין העברי. נישואין אזרחיים שנערכו בחו"ל תקפים אך ורק לצורכי רישום אדמיניסטרטיבי במירשם האוכלוסין. לפיכך, באופן תיאורטי ניתן לטעון, שאישה יהודיה, אשר נישאה לגבר יהודי, בטקס נישואין אזרחי נחשבת לרווקה, ולפיכך, ילד שנולד לה מגבר אחר לא יוגדר כממזר. כתוצאה מכך, אין עילה למנוע בדיקת אבהות, כי לא קיים החשש, שהילד יוכרז כילד בלתי חוקי.