מאגר המידע

חטיפת והגירת ילדים

עמוד הבית / עברתי עם בני הקטין מבלגיה להתגורר בישראל, ואביו, בעלי לשעבר, לא עשה שום פעולה לאחר מכן, כדי להחזיר אותו. האם זוהי טענת הגנה טובה בפני תביעה עפ"י אמנת האג?

עברתי עם בני הקטין מבלגיה להתגורר בישראל, ואביו, בעלי לשעבר, לא עשה שום פעולה לאחר מכן, כדי להחזיר אותו. האם זוהי טענת הגנה טובה בפני תביעה עפ"י אמנת האג?

מאת: דיאנה שאלתיאלפורסם בתאריך: 07 אפריל, 2022

כן. ההתנהגות של בעלך לשעבר יכולה להתפרש כ"השלמה"- אשר יכולה להיות פעילה או סבילה. הקביעה האם ההורה הנפגע "השלים" לאי ההחזרה או ההרחקה של ילדו הינה עניין שבעובדה, התלויה במצבו הנפשי הנוכחי ובכוונתו הסובייקטיבית. הדגש הוא על השאלה האם, עובדתית, היתה "השלמה" של ההורה הנפגע, ולא על אופן פרשנותו של ההורה האחר את התנהגותו של ההורה מבקש ההחזרה.

ברם, כאשר דבריו ומעשיו של ההורה הנפגע מצביעים, באופן ברור, שאינו משתמע לשתי פנים, וכמו כן, גרמו להורה האחר להאמין, כי ההורה הנפגע אינו מפעיל ו/או מתכוון להפעיל את זכותו ההורית לשם החזרה מיידית של הילד, ייחשב אותו הורה נפגע כמי ש-"השלים" עם מעשה ההרחקה או אי ההחזרה של ילדו ע"י ההורה האחר.

אחד הקשיים הוא האם ההורה הנפגע השתהה בנקיטת הליכים משפטיים עפ"י אמנת האג. משום שהשאלה לקביעת "השלמה" היא סובייקטיבית לגבי ההורה הנפגע, התמהמהות בנקיטת הליכים משפטיים עפ"י אמנת האג בגלל ייעוץ משפטי כושל נוטה לשלול טענת "השלמה" באשר "השלמה" איננה מוכחת במקרה בו המבקש (הוא ההורה הנפגע/הנחטף) אינו מודע למעשה שננקט ע"י ההורה האחר או להיות המעשה שלא כדין.


* אנו תקווה, כי אתר זה ישמש כלי עזר שימושי ויעיל, ויהווה "חבר לעת צרה", אולם, יחד עם זאת, ברצוננו להדגיש, כי המידע המופיע באתר אינו יכול להוות תחליף לייעוץ משפטי אישי ופרטני. למתן ייעוץ משפטי, ולתיאום פגישת ייעוץ, ניתן לפנות למשרדנו, על פי אמצעי הקשר המופיעים באתר.

דילוג לתוכן